Elektrikli, Şarjlı Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Şarjlı Süpürgeler “Zaten elektrikli süpürgem var, şarjlı süpürgeye ne ihtiyacım var?” demeyin! Küçük icatlar, genellikle hayatı kurtaran ya da en azından kolaylaştıran çözümler oluyor. Örneğin bir şarjlı süpürgeniz varsa, dökülen ufak tefek kırıntılar için koca elektrikli süpürgeyi açmanıza gerek kalmaz. Üstelik bu kırıntılar ulaşılması zor yerlerdeyse şarjlı süpürge büyük bir kurtarıcı olabilir. Ya da; kedi veya köpek sahibiyseniz dökülen tüyler için aracınızı durmadan yıkamaya vermek zorunda kalmaz, elektrikli süpürgesini arabaya sokmakla uğramazsınız. Şarjlı Süpürge Modelleri;Yüksek performansları ile mekanlarınızda temizlik ve hijyen sağlayan şarjlı el süpürgeleri ve Uzun ömürlü, kolay kullanımlı, hafif, kolay saklanabilir, kuvvetli süpürme gücü olan şarjlı süpürge modellerini alarak hem derinlemesine bir temizlik sağlayabilir hem de pratik bir şekilde hijyenik ortamlar yaratabilirsiniz.

Şarjlı Süpürge Tavsiye
Şarjlı Süpürge alırken nelere dikkat edilmeli

Genellikle sert zeminlerde kullanılan, taşınabilir şarjlı süpürge modelleri ile temizlik artık çok daha kolay. Black&Decker, Fakir, Conti, Electrolux, Bosch, Kenwood, Hoover, Fantom, Arnica, Sİemens, Rowenta, Profilo, Philips, Mini, King, Kracher, Beko ve Arçelik gibi elektrikli ev aletleri üreten dev markaların en kaliteli, en sağlam, en dayanıklı şarjlı süpürge modellerini, rapido şarjlı süpürge modellerini, üflemeli şarjlı süpürge modellerini, ıslak/kuru şarjlı süpürge modellerini, pratik şarjlı süpürge modellerini, indirimli şarjlı süpürge modellerini, ucuz şarjlı süpürge modellerini, uygun fiyatlı şarjlı süpürge modellerini, kampanyalı şarjlı süpürge modellerini, taksitli şarjlı süpürge modellerini, dikey şarjlı süpürge modellerini, şarjlı el süpürgesi, akülü süpürge modellerini, hepa filtreli şarjlı süpürge modellerini, hepa filtresiz şarjlı süpürge modellerini, 2 in 1 şarjlı süpürge modellerini ev elektroniği ve elektrikli ev aletleri kategorilerinde altında kolayca bulabilirsiniz.

Süpürge Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 11 Madde

Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Watt Gücüne Dikkat edin

Yüksek güç mutlaka iyi bir performansın göstergesi değildir. Güç, kullanılan elektriğin miktarı ile ilgilidir ve toz alımına bir etkisi yoktur. Tüm üreticiler şimdiye kadar tüm ürünlerine watt ve airwatt cinsinden değerler biçmişlerdir. Elektrikli motorların gücüne göre değerlendirilmesi yıllar boyunca ”güç” kavramını  ”performans” ile karıştırılmasına neden olmuştur. Oysa watt ve airwatt elektrikli süpürgenin toz çekim gücünü değil, motor gücünü gösteriyor. Bu nedenle elektrikli süpürge alırken çekim gücüne dikkat etmek gerekir.

2. Pratik Olmasına bakın

Hangi tür elektrikli süpürge alırsanız alın, kullanımının kolay olmasının istendiğini bilinen bir gerçektir. Mevcut kullandığınız süpürgenin sevmediğiniz taraflarını belirlemek bir sonraki elektrikli süpürgenizde neye odaklanmanız gerektiğini açıkça ortaya koyabilir. Yeni bir elektrikli süpürge alırken ürünün ağırlığına ve kişiye göre değişebilecek tercihleri (dikey veya silindir vs) önceden belirlemekte fayda var. Ayrıca ürünü ilk denediğinizde sizi yormayacak, manevra kabiliyeti yüksek ürünler tercih ederseniz hem mobilyalar çevresinde kullanması daha kolaylaşacak hem de daha az efor sarfedeceksinizdir.

3. Sessiz Olmasına dikkat edin

Ses seviyesi de dikkat edilmesi gereken faktörlerden biridir. Bazı elektrikli süpürgeler dayanılması zor ses seviyelerine sahiptir, olması gereken ise temizlik esnasında en azından telefonun veya kapının çaldığını duyacak seviyedeki elektrikli süpürgeler tercih edilmelidir. Somut bir örnek vermek gerekirse standart bir elektrikli süpürgenin ses seviyesi 78 desibelken, en sessiz olanınki ise normal konuşma düzeyi olan 68 desibeldir. Gürültünün her 3 desibelde iki kat arttığını göz önünde bulundurursak, 68 ile 78 desibel arasında ciddi bir fark vardır.

4. Toz Torbalımı olmalı torbasızmı olmalı?

Son yıllarda toz torbasız ve su filtreli süpürgelerin toz torbalı modellerden çok satmasına rağmen , toz torbalı modeller hala revaçta olma özelliğini korumaktadır. Çünkü Yeni nesil toz torbalı süpürgelerin çoğunda aynı sulu ve torbasız modellerde olduğu gibi hava çıkışında hepa veya benzeri filtreler bulunmakta buda aslında dışarıya atılan toz miktarında önemli oranda azalma kaydetmiştir.

5. Toz Torbasız Olmasına (Yüksek Filtrasyona Sahip ise)

Çok önemli ancak çoğu zaman gözden kaçırılan noktalardan biri ise çekilen tozun hazne içerisinde kalabilmesidir. Yüksek korumalı filtrasyon sayesinde hazne içine çekilen tozlar tekrar elektrikli süpürgenin hava çıkışından evimize yayılmazlar.

6. Hepa Filtreli Olmasına

Piyasadaki çoğu elektrikli süpürge bu filtrasyon bakımından yeterli düzeydedir. Ancak evinizdeki ahav kalitesinden hassas derecede etkilenebilecek olan astım ve alerji hastaları için havayı daha iyi filtre eden daha yüksek korumalı HEPA filtreler tavsiye edilmektedir. Bir HEPA (Yüksek Verimli Partikül Filtresi) filtre, astım ve alerjik belirtilere neden olan ince toz partiküllerini yakalar. HEPA filtre 0.3 mikron boyutundaki partiküllerin 99.97% ‘sini filtreler. Ev standartları esas alındığında bu oran oldukça iyi bir filtrasyon seviyesidir. HEPA filtrelerinin farklı filtrasyon seviyeleri vardır – filtre numarası büyüdükçe daha fazla partikül filtre edilir. Hiçbir toz partikülünün kaçmaması için HEPA filtre ile birlikte süpürgenin kendisinin de hava geçirmez olması gerekir.

7. Marka Bilinirliğinin Yüksek Olmasına bakın

Bilindik Marka olması ürünün garanti dahilinde yaşanacak problemlerin çözülmesini garantiye alır. Ancak her şeyi üreten firmalar yerine İşi sadece süpürge olan firmaların tecrübesi üretilen süpürgenin kalitesini diğer her şeyi üreten firmalara göre 1 gömlek yukarı taşır.

8. Aparatlarının Kalitesine dikkat edin

Çoğu firma aparatların kalitesine garanti vermez. Ve eğer gerçekten kötü malzemeden yapıldı ise bazen ilk kullanımda bile kırılabilir. Önce tüm aparatlarına da garanti veren firmalar tercih edilmeli, eğer bu yoksa süpürgenin üretim menşeine bakılmalı. Avrupa yada amerikada üretilen ürünler tercih sebebi olmalı.

9. Garanti Süresinin Uzun Olmasına

Bir elektrikli süpürgenin kalitesi ürünün sadece 1-2 yıl mı yoksa daha uzun yıllar boyu mu dayanabileceğini de gösterebilir. Dayanıklılık değerlendirildiğinde elektrikli süpürgenin malzeme kalitesi de dikkate alınmalıdır. Bu faktörün diğer bir göstergesi ise ithalatçı firma tarafından ürüne verilen garanti süresidir, eğer ürünlerin motoruna ayrı bir garanti veriliyorsa gözden kaçırmamak gerekir.

 

10. Halı Kaplı Zemin Fazla ise İçin Dövücü Fırçalı Olmasın

Hızlı yaşam şekilleri ile duvardan duvara halılar neredeyse evimizde yok denecek kadar azaldı. Bu yüzden evinizde az miktarda halı mevcut ise alacağınız ürünün halı dövücü fırçalı olmasına gerek yok. Ancak Astım ve alerjiniz var ise az halınızda olsa mutlaka bu özelliğin olmasına dikkat edilmeli. Çünkü Halı dövücü Fırça Halınızın tüylerini tarayarak derinlemesin temizlik yapmanıza olanak verir. Halı Dövücü Fırça astım alerjisi olanlar için sadece halılarda değil aynı zamanda yatak ve koltuklarınızdaki Toz akarlarınında (mite) azalmasında önemli ölçüde etkilidir.

11. Yaygın Teknik Servis Ağı Olmasına

Tabikide Yaygın Servis ağı önemli, ancak size yakın servisi olmasada bazı markaların evinizden ürünü aldırıp evinize teslim etme özelliği mevcut bu tür markaları tercih etmekte fayda vardır.

Şarjlı El Süpürgesi

Şarjlı süpürgeler kullanı mı pratik ve acil durumlarda ortalığı toparlamak adına her evde olması gereken ürünlerden bir tanesi. Aralarında farklı özelliklere sahip bir çok modelin bulunduğu bu gurupta, kişisel tercihlerinize göre seçim yapılması kullanım açısından uygun olacaktır.

Şarjlı el süpürgesi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de ürünün ağırlığıdır. Bunun sebebi ürünün ağırlığına doğru orantılı olarak iş yükü ve daha kolay temizliktir. Örnek vermek gerekirse ağır bir ürünle ne kadar hızlı hareket edilebilir. Satın alma esnasında mutlaka bu hususta dikkatli olunuz.

Şarjlı el süpürgesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları da el süpürgesinin emiş gücü, kaç volt olduğu, kablosuz kullanım özelliği, kullanım süresi en başta göz önünde bulundurulması  gereken konular.

1960 yıllarda tasarlanan ve satışa sunulan gırgır o günlerden bugünlere şarjlı süpürge olarak geliştirilmiştir ve mühendislere büyük ölçüde ilham vermiştir. Şarjlı süpürgenin doğuşu alerji hastası Melville R. Bissell’in sayesinde bugünlerde aynı hastalığı yaşayan ve evlerinde köpek, kedi gibi evcil hayvan besleyenlerin de imdadına yetişerek büyük bir yenilikte öncü olduğunu söylememiz mümkün.

Fakir Rct 144, Rct 122 ve Rct 108 modelleri tamda evcil hayvan tüylerinin temizliği için tasarlanmış ve farklı apartları ile en dip kuytu köşedeki tozları tüyleri alabilmenizi kolaylaştırmıştır. Fakir markasının geliştirdiği bu ürünler Şarjlı Süpürgeler kategorsinde en çok satan modellerdir. Ürünler duvara monte edilerek elinizin altında ki en büyük yardımcınız haline gelecektir. Halılarınızda gözle göremediğimiz saç, toz ve kirleri haznesinde biriktirdiğinde şaşıracağınızdan eminim. Bu ürünlerin bir dez avantajı diğer muadillerine göre daha sesli çalışması ama bence topladığı kirleri gördüğünüzde sesin o kadarda önemli olmadığını düşüneceksiniz.

İhtiyaçlarımızı ve Önceliklerimizi Belirleyelim

Bir süpürge almadan önce, öncelikli amaçlarımızı ve acil ihtiyaçlarımızı belirlemeliyiz. bu ihtiyaçların neler olabileceği ve nasıl davranılabileceği ile ilgili ihtimalleri ayrı ayrı değerlendirelim.

  • Astım – Alerji Problemi Var: Böyle bir problem var ise hepa 13 – hepa 14 filtreli toz torbalı süpürge ya da çok kaliteli bir siklonik süpürge alınmalıdır. Çok kaliteli su sistemli süpürge de olabilir. Ancak hangisi olursa olsun astım ve alerjisi olanlar süpürgede en çok filtre olayına dikkat etmelidir.Süpürgenin uluslar arası alerji sertifikasına da bakmak gerekir.
  • Evimde Derinlemesine Temizlik İstiyorum: Emiş gücü yüksek bir süpürge olmalıdır. Bunun yanında gerçek bir temizlik için yine ya hepa 13, hepa 14 filtre ya da çok kaliteli güçlü bir siklon süpürge olmalıdır. Gerçek bir temizlik için kaliteli turbo başlık (halı dövücü) şarttır.
  • Süpürge İşlemini Kendimi Çok Yormadan Zahmetsizce Yapayım: Bu durumda su sistemli süpürge almak doğru değildir.Hazne boşaltma da zahmet sayılıyorsa geriye kaliteli bir toz torbalı süpürge kalır.  Emiş gücü zayıf, ya da halıya yapışıp kalan, süpürürken eğilmekten insanın belini ağrıtan süpürgeler de tercih edilmez. Bu gruptaki müşteriler biraz paraya kıyıp işi sadece süpürge olan markalara yönelmelidir.
  • Bir Kere Alayım İyi ve Sonradan Masraf Çıkartmayan Bir Süpürge Olsun: Kaliteli bir siklonik süpürge bu durumda en iyi elektrikli süpürge olacaktır. Biraz paraya kıyıp iyisi alınmalıdır. Çok sağlam olan ve torba, filtre masrafı çıkartmayan bu süpürgeler 10 yılda 600-1000 tl lik ek masraftan müşteriyi kurtarır.
  • Bütçem Kısıtlı: 250-350 tl ye yerli su filtreli süpürge alınabilir. 400-550 tl ye hepa 13-hepa 14 filtreli toz torbalı olanlar alınabilir. Bütçe kısıtlı da olsa klasik filtresiz süpürgeler tercih edilmemelidir. 

Şarjlı süpürge kategorisinde tavsiye ettiğimiz ürünleri görmek için tıklayınız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir